06.09.13 – Ukas trivia og quiz: Svar

  1. Sant. Det er en stor ubalanse mellom antall talere av de minste språk i verden, og antallet talere av de største språkene i verden. Det er faktisk slik at antall talere av over halvparten av verdens språk utgjør mindre enn en hundredel av befolkning i verden.
  2. Usant. Det er flere språkfamilier som er truet.
  3. Usant. Det er færre enn en firedel av verdens språk har en skriftlig form, noe som er et nødvendig skritt mot å kunne utvikle en ordbok.
  4. Usant. Mange mennesker i verden snakker ulike språk i ulike sammenhenger i løpet av hverdagen, for eksempel ett språk i familien, en annen i lokalmiljet, og et tredje i offisielle sammenhenger – og alle disse er ikke lært formelt i skolen.
  5. Usant. Hvis det var en felles kilde for språk, ville nok lingvistene ha klart å spore den opp. I dag er det  språk, såkalte isolater, som ikke ser ut til å være relatert til andre språk i verden.

(OH)

Reklamer

About H-O-J-K

Heidi Borghild Helgå. universitetslektor i norsk for utlendinger; Olaf Husby, førsteamanuensis i anvendt språkvitenskap; Jacques Koreman, professor i fonetikk; Kjell Heggvold Ullestad, universitetslektor i norsk for utlendinger

Posted on 06/09/2013, in OH, Trivia og quiz. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: