28.04.13 – Norsk sett utenfra: Smøre seg med tålmodighet

tålmodighetMange smører seg inn med krems og lotions for å tilføre huden substanser som kroppen ikke lenger produserer nok av selv, i forhåpningen at man blir vakker (hvis man var det fra før) eller iallfall fortsatt vil se ung ut. Substansene er ofte et patentert resultat av langvarig vitenskapelig forskning – det er jo ikke helt enkelt å få «mikroskopiske dråper fuktighet og næring … innkapslet i livgivende oljer».

Det er ikke bare forskningen som tar lang tid til å føre til det ettersøkte resultatet, selve substansene også tar lang tid før de begynner å virke. For å kunne konstatere om de har den ønskete effekten i det hele tatt, bør man derfor i tillegg smøre seg med tålmodighet. Pass på at du ikke smører på for mye, det kan være farlig ifølge ikkepedia. Uttrykket kjenner jeg bare fra norsk. (JK)

Reklamer

About H-O-J-K

Heidi Borghild Helgå. universitetslektor i norsk for utlendinger; Olaf Husby, førsteamanuensis i anvendt språkvitenskap; Jacques Koreman, professor i fonetikk; Kjell Heggvold Ullestad, universitetslektor i norsk for utlendinger

Posted on 28/04/2013, in JK, Spesielt norsk. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: